Ting å gjøre i Aure

Aure er en kystkommune med en vakker skjærgård. Samtidig finnes det også mange skogsområder og høye fjell i området, derfor egner kommunen seg godt for alle som liker fotturer. Vandreruta Fjordruta går fra hytte til hytte gjennom Aure kommune. Langs den lange strandlinjen kan man drive med sportsfiske fra land, og båtfiske etter sild, makrell, torsk, sei og lyr. I skogsområdene finnes en stor stamme av hjortedyr, og det er mange jaktmuligheter i kommunen. Man kan også fiske i ferskvann. De høye fjellene på Tustna gir en fin utsikt over hav og fjorder.

Kjørviksbugen er et fint utsiktssted på fylkesveien. Her finnes det blant annet en stor rasteplass. Dromnes har rike funn fra 10 000 år gamle bosetninger. Jutulholet er en stor fjellhule der det ligger rester etter et tysk støttepunkt. Det går sti til hulen. Foldfjordstraumen er en av de strieste saltvannsstrømmene i Nord-Europa, og er et fint skue. Dette er også et godt fiskested.

Aure kirke er fra 1924, og er den største trekirken i fylket. Alterskapet stammer helt fra 1460, og Aure har vært et kirkested siden år 900. Prestegården fra 1826 ligger like ved kirken. Slagstedet Solskjel ligger på Tustna. Kråksundet Sjøbruksmuseum har interessante utstillinger med gjenstander som viser kystkulturen og Geitbåten – en tradisjonell bruksbåt fra Nordmørskysten.

Naturen, dyrelivet og et rikt fugleliv gir mange fotomuligheter. Aure har også flere båthavner med gjestebrygger, og er et fint område for alle som liker å ferdes på sjøen. Turterrenget i kommunen er variert, fra skogsområder til høyfjellsområder.