Sport i Aure kommune

Aure kommune har utmerkede turmuligheter for alle som liker fotturer. Her kan man gå i variert terreng. Fjordruta går mellom ulike hytter i kommunen, og det finnes mange oppmerkede turstier. Noen av fjellene i kommunen gir en fantastisk utsikt over skjærgården og fjorden.

Aure Arena kan leies av både lag, bedrifter og private. Man kan leie hallen til trening, kamper, samlinger, bursdager og andre arrangementer. Banen har merker for håndball, volleyball, basketball, innebandy og badminton. Hallen har skillevegger, som gjør at man kan drive med flere aktiviteter samtidig, og bare leie en tredel, eller to tredeler av hallen.

Aure Arena har en innendørs skytebane for minivåpen. Banen er 15 meter lang, og har 8 baner med elektroniske skiver. Det arrangeres treninger og stevner i hallen, men skytebanen kan også leies av lag, bedrifter og privatpersoner. Ved leie av skytebanen må man leie instruktør gjennom Aure skytesenter.

Aure Arena har et treningsrom på 154m2. Her finnes varierte treningsapparater av profesjonell kvalitet. Man kan kjøpe årskort og månedskort, men også dagskort dersom man bare er på besøk i kommunen. I idrettshallen finnes det også en klatrevegg som heter Nordvestveggen. Den er 11 meter bred og 8,66 meter høy. Veggen har en buldrevegg som er 4 meter høy. Veggene har 15 klatreruter av ulik vanskelighetsgrad. Dersom man har brattkort, topptau og sikringsutstyr, kan man leie klatreveggen privat. Hallens svømmebasseng kan også leies, dersom man har en godkjent badevakt i hallen.

Det bygges ut et nytt sentralbaneanlegg ved Aure Arena, som skal omfatte kunstgressbane og seks rundbaner for friidrett. Anlegget ventes å stå ferdig høsten 2014.