Kjente idrettspersoner fra Nordmøre

Nordmøre har fostret flere kjente idrettsfolk. Paul Vighals ble født i Aure i 1886. Han ble skytterkonge under landsskytterstevnet i Steinkjer i 1917. Han skjøt for Årvågfjord skytterlag, men da dette skytterlaget ble lagt ned, var han med på å starte Dromnessund skytterlag, og det var dem han representerte da han ble skytterkonge. Til daglig var han gårdbruker, poståpner, sildenoteier og bas. Han hadde også tillitsverv i skytterlag og i kommunen.

Eli Landsem var tidligere aktiv fotballspiller, men er mest kjent som trener for Norges kvinnelandslag i fotball. Hun var landslagstrener i årene 2009 til 2012. Som aktiv spiller spilte Landsem for klubbene Orkdal, Troll og Asker. Hun spilte for Asker da laget ble cupmestere i 1990 og 1991, og hun skåret et av målene i begge finalene. Asker ble også seriemestere i 1989 og 1991, mens hun spilte på laget. Landsem spilte 15 landskamper for Norge.

Ole Gunnar Solskjær er kanskje en av de aller største idrettsutøverne fra Nordmøre. Han er en tidligere fotballspiller, som i dag arbeider som trener for det engelske fotballaget Cardiff City. Cardiff City vant Football League Championship 2012/13 og rykket opp til Premier League sesongen 2013/14. De som fulgte med på Premier League gjennom sesongen kunne følge Solskjær og laget hans gjennom TV-ruten. Dessverre hadde ikke Cardiff særlig bra odds, og de endte også på sisteplass i ligaen.

Solskjær spilte blant annet for Manchester United under den aktive spillerkarrieren, og der ble han en stor stjerne. Mange av supporterne til Manchester United ønsker ham tilbake til klubben i en eller annen form, så kanskje jobben som trener for Cardiff City er starten på en lang trenerkarriere i England. Ola Gunnar Solskjær trente også fotballklubben Molde, der han samlet en del erfaring før han reiste over til England.